Specialiști ai sistemului sanitar din România (medici, farmacişti si reprezentanți ai industriei pharma) au analizat pe 14 februarie beneficiile suplimentelor alimentare și tendința folosirii acestora la nivel european în cadrul conferinței „Eficacitatea şi importanţa siguranţei în administrarea de suplimente alimentare”. Evenimentul, care a avut loc la Centrul Infoeuropa, a fost primul din seria conferințelor dedicate acestei teme, inițiativă a colaborării între Core Invest Health și Infoeuropa.

La eveniment au participat reprezentanţi ai sistemului sanitar din România (medici, farmacişti), care au dezbătut beneficiile suplimentelor alimentare şi tendinţa folosirii acestora la nivel european, modalităţile de bună practică, şi nu în ultimul rând aducerea la cunoştinţă a acestor informaţii către publicul larg.

Demersul a urmărit furnizarea informaţiilor relevante către publicul larg și comunitatea medicală, coroborat cu activităţile şi programele specifice de comunicare, menite să reducă decalajele dintre România şi Uniunea Europeană în domeniul sănătăţii. Aceasta primă conferința și-a propus să atragă atenţia asupra prevenţiei obezităţii şi a îmbunătăţirii stării de sănătate prin alegerea unui stil alimentar sănătos și derularea de activităţi fizice.

Specialiștii au analizat și soluţiile care privesc asocierea dietelor cu suplimente alimentare adjuvante naturale în cazul supraponderabilităţii şi menţinerii controlului greutăţii, suplimente care-şi dovedesc eficienţa şi eficacitatea prin studii clinice efectuate în institute de renume din Franţa. În paralel, medici specialişti au prezentat dovezi ştiinţifice care stau la baza recomandărilor Diet Coach, sau altor terapii inovative introduse în România, cu rezultate notabile în majoritatea ţărilor europene.

Inițiativa are la bază politica Uniunii Europene pentru combaterea obezităţii, excesul ponderal reprezentând, în momentul de faţă o problemă majoră de sănătate în lume și factorul principal în scăderea speranței de viață și calității acesteia.

Printre modalităţile pe care le are la dispoziţie Comisia Europeană pentru a interveni în acest domeniu, se numără “Strategia pentru Europa privind problemele legate de alimentaţie, excesul de greutate şi obezitatea” şi două instrumente de implementare, respectiv „Grupul la nivel înalt pentru nutriţie şi activitate fizică” şi „Platforma UE privind regimul alimentar, activitatea fizică şi sănătatea”.