Universitatea Transilvania Brașov – Facultatea de Medicină și Asociația Națională de Îngrijiri Paliative & Fundația Hospice Casa Speranței organizează pe 4 și 5 decembrie a a XXI-a Conferință de Îngrijiri Paliative – Online, cu participare internațională. Tema ediției din acest an este „ÎNGRIJIREA PALIATIVĂ- DEZVOLTARE UMANĂ ȘI PROFESIONALĂ”.
Evenimentul este creditat EMC prin CMR (12 Ccredite pentru medici) ȘI OAMGMAMR (pentru asistenți medicali).
O agendă de bogată și variată va fi prezentată de 66 de speakeri din Belgia, Finlanda, Germania, Irlanda, Spania, SUA, Republica Moldova, Romania. Vor avea loc 11 Plenare și 7 Ateliere în care au fost invitați să vorbească și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ANMCS, CNAS, Ministerului Muncii, Universității Transilvania Brașov. Atelierele prezinta cazuri dificile, managementul simptomelor, ingrijirea paliativa in boli non-oncologice, comunicarea in paliatie dar si cercetarea, educatia, legislatia in paliatie.
Metode inovative de asistare a pacienților și de educație in paliatie, relatia ingrijiritor- comunitate, sunt teme ce vor fi prezentate in cele 18 lucrari. Pediatrii se vor intalni intr-o sesiune tematica dedicata, de doua ore.
Vineri, 4 decembrie, de la ora 15:30m va avea loc MASA ROTUNDA – “MODELE DE ÎNGRIJIRI PALIATIVE ÎN DIVERSE LOCAȚII ȘI PATOLOGII”. Tot vineri, dar de la ora 18:00, va avea loc o DELIBERARE MORALĂ ÎN CAZURILE DIFICILE DIN PALIATIE.
Vor participa ca speakeri externi:
* Prof. Dr. Med. Christoph Ostgathe (Germania)- președinte al European Association for Palliative Care (EAPC), va prezenta PERSPECTIVA INTERNATIONALA ASUPRA INGRIJIRII PALIATIVE IN CONDITIILE PANDEMIEI COVID-19.
* Prof. Dr. Daniel Hinshaw (SUA) – Calitatea vietii in suferinta
* Prof. Dr. Frank Ferris (SUA) – Folosirea opioidelelor în terapia durerii în bolile oncologice și non-oncologice
* Dr. Cathy Payne (Irlanda) – Nutritia in ingrijirea paliativa
* SL Mina Hokka (Finlanda) – Este loc de jocuri in asistenta medicala?
* Conf. Dr. Antonio Noguera (Spania) – Artele vizuale in educatie
* SL Veerle Coupez (Belgia) – Simularea in educatie
Agenda Conferinței poate fi descărcată de aici

TAXA DE PARTICIPARE CONFERINTA:
– 150 LEI MEDIC (130 LEI MEMBRU ANIP)
– 100 LEI ASISTENT MEDICAL, PSIHOLOG, ASISTENT SOCIAL, TERAPEUT, CONSILIER SPIRITUAL (80 LEI MEMBRU ANIP)
Înscrierile se pot face aici