Asociația Medicilor de Familie Brașov 2008, în parteneriat cu Universitatea Transilvania, prin intermediul Facultății de Medicină, anunță organizarea celei de-a doua ediții a Conferinței AS-PRIM, ce va avea loc în perioada 7-9 decembrie 2023, la Brașov.

Anul trecut, la prima ediție, am fost alături pentru a parcurge medicina etapelor vieții și am avut parte de sesiuni plenare și ateliere care au surprins aspecte clinice variate din zona preventivă și curativă dedicate copiilor, adolescenților, adultului tânăr, precum și problematica complexă a vârstnicului, în echipa de asistență medicală primară.

În acest an ne concentrăm pe o temă de interes major pentru sănătatea populației și anume prevenția oncologică!

Pregătim un program complex, cu paneluri de excepție, minisimpozioane, dezbateri, un concurs de postere cu teme de mare interes care reunește timp de 3 zile personalități medicale din țară din diferite arii de expertiză relevante prevenției oncologice, la care sperăm să vă avem alături.

În cadrul acestei conferințe, ne propunem ca alături de invitați din toate ariile de expertiză relevante prevenției oncologice, să discutăm aspecte legate de factorii de risc de mediu și stil de viață cu rol în oncogeneză, metode de screening și diagnostic precoce al cancerelor, modalitatea de implementare a intervențiior preventive specifice pentru fiecare tip de cancer și identificarea de metode de scurtare a timpilor de așteptare de la diagnostic la tratament.

Prelegerile plenare vor fi completate de ateliere practice în domeniul abilităților specifice în prevenția oncologică, dar și ateliere de comunicare și metode de suport psihologic pentru pacienți și aparținători.

Vă propunem o conferință închegată, cu o temă centrală de mare actualitate, în cadrul căreia drumul pacientului este clarificat de la diagnostic precoce la tratament, cu participarea tuturor actorilor din sistemul de sănătate care sunt implicați în problematica pacientului oncologic.

Vom vorbi cu pacienții supraviețuitori de cancer, iar experiențele lor vor fi pentru noi lecții de învățat în vederea asigurării celor mai bune metode de prevenție și tratament.

Conferința se va desfășura ON SITE în cadrul generos al Aulei Universității Transilvania din Brașov, fiind un eveniment interdisciplinar care susține eforturile de formare a profesioniștilor din prima linie a sistemului de sănătate.

Conferința este creditată cu 18 puncte CMR și 15 puncte OAMMR.

Pentru programul conferinței puteți accesa link-ul  Program stiintific – as-prim.ro, iar pentru înscriere accesați  Taxe – as-prim.ro. Pe larg detaliile conferinței pe https://as-prim.ro/

De asemenea, vă invităm să urmăriți paginile evenimentului:

Facebook: Conferința AS-PRIM Brașov 2023

Instagram: asprim_brasov