Amfiteatrul Ambulatorului Clinic Integrat al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila” va găzdui, pe 6 noiembrie, începând cu ora 8,30, Conferința „Actualități în chirugia defectelor parietale”, eveniment organizat în deschiderea lucrărilor celei de-a XII-a ediții a Conferinței SUUMC.

Organizator și moderator al Conferinței este Col.medic dr. George-Costin Duțu.

Defectul parietal (hernie sau eventrație) a fost considerat până de curând deopotrivă de către pacient și de către medic ,,doar o hernie”, iar tratamentul, considerat banal și facil, s-a efectuat de multe ori fără un protocol și fără o urmărire postoperatorie atentă. Rezultatele parțiale, variate și nesatisfăcătoare cu privire la complicațiile herniilor operate (inclusiv recidiva), au determinat reconsiderarea modului în care acestea sunt tratate. Astfel, în momentul de față, tratamentul modern al defectelor parietale (conform ghidurilor din 2023 ale European Hernia Society) este adaptat pacienților, și presupune atât chirurgia laparoscopică avansată, cât și reconstrucții complexe de perete abdominal.

În cadrul programului științific, vorbitorii vor aborda subiecte actuale precum: actualități în tratamentul defectelor parietale abdominale complexe, primare, posttraumatice sau postoperatorii, tehnici de chirurgie miniinvazivă, precum e-TEP, LIRA sau TESAR, prezentări video de cazuri rarisime și tehnici de învățare pentru medicii rezidenți.

 

Mai multe detalii aici.