Ciuhodaru_Tudor-1.jpgConducerea Spitalului Clinic de Urgenţe ”Sfântul Ioan” din Iaşi îi impută doctorului Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor o sumă de aproape 30.000 de lei şi îl acuză că ar fi semnat fişe de pontaj din care ar rezulta că medicul a fost prezent în acelaşi timp şi la spital, şi la Camera Deputaţilor.
Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţe ”Sfântul Ioan”, în perioada mai 2009-noiembrie 2010, medicul Tudor Ciuhodaru figurează prezent, în acelaşi timp, atât la spital, cât şi la Camera Deputaţilor, motiv pentru care în şedinţa de luni a Comitetului Director s-a decis imputarea sumei 29.343 lei.

„După ce au fost analizate pontajele de la spital şi situaţia prezenţelor la Camera Deputaţilor, s-a constatat că într-o anumită perioadă, dr. Ciuhodaru a fost prezent în acelaşi timp, scriptic, la ambele locuri de muncă, timp de 151 de zile. Pentru aceste zile remuneraţia primită necuvenit de la bugetul statului este de 29.343 de lei. Conform legislaţiei, medicii parlamentari pot să lucreze în unităţile sanitare până la 50% din timp. Din păcate, aceste aspecte au fost aduse cu întârziere la adresa conducerii, abia la începutul lunii decembrie 2010. Imediat, în condiţii de maximă urgenţă, a fost declanşată o anchetă internă”, a declarat dr. Vladimir Poroch, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe ”Sf. Ioan”.


Pe de altă parte, medicul deputat Tudor Ciuhodaru susţine că reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţe nu îi pot imputa cei 30.000 de lei, întrucât a respectat prevederile legislative. Pentru a demonstra acest lucru, Ciuhodaru este decis să apeleze la instanţă. Mai mult, medicul deputat cataloghează decizia conducerii Spitalului ”Sf. Ioan” din Iaşi drept una politică. „Mă surprinde că o astfel de decizie apare la nici 24 de ore de la înscrierea mea în Partidul Conservator.(…) La intrarea în Parlamentul României am obţinut o hotărâre ce îmi permite să continui această activitate (medic de urgenţe – n.r). Am fost în Spitalul de Urgenţă zi şi noapte, am fost când puţini lucrau, am fost la sfârşit de an sau de sărbătorile legale. (…) Faptul că am fost un om care a spus de fiecare dată ce probleme sunt în sistemul medical, care a militat în permanenţă pentru ca imobilul care se construieşte în curtea spitalului să aibă destinaţia de Spital de Urgenţă, pentru rezolvarea problemei medicale în România, mă face să cred că decizia are un alt substrat. Mă surprinde că un coleg mai tânăr, medic, care a stat atât timp în spital şi a văzut activitatea mea medicală nu şi-a dat seama de acest lucru. De ce nu s-a sesizat până acum până acum în ultimii ani de zile?”, a declarat pentru AGERPRES doctorul deputat Tudor Ciuhodaru.

Acesta nu a exclus posibilitatea ca decizia de luni a Comitetului Director al Spitalului Clinic de Urgenţe ”Sfântul Ioan” să fie dată şi sub altfel de presiuni, mai ales că în această perioadă se vorbeşte despre desfiinţarea unităţii medicale ca entitate juridică. Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, este necesară comasarea spitalelor clinice de urgenţă „Sf. Ioan” şi „Sf. Spiridon” din Iaşi prin desfiinţarea celui dintâi. 2011-01-10 49 STIRI INTERNE, ISSN 1222-8702
Doctorul deputat Tudor Ciuhodaru a explicat că această comasare a spitalelor de urgenţă „Sf. Ioan” şi „Sf. Spiridon” din Iaşi, prevăzută de Ministerul Sănătăţii, nu va conduce la creşterea calităţii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor. În opinia sa, o soluţie ar fi adoptarea imediată de către Camera Deputaţilor a proiectului legislativ care prevede mutarea Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” în noua clădire din Copou, unde lucrările de finalizare au ajuns la nivelul parterului. Luni, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi urmează să trimită la Bucureşti variantele finale privind cele două spitale. AGERPRES