Joi, 20 mai, a avut loc o nouă întâlnire în cadrul programului Management Modern în Educație. Ediția acestui eveniment a fost dedicată noilor oportunități  în domeniul educației medicale, oportunități prezentate de către Academia Europeană pentru Asistenți Medicali, academie fondată de către Rețeaua de Sănătate Regina Maria, în colaborare cu COVENTRY UNIVERSITY din Marea Britanie.

Într-o discuție liberă cu invitații ediției – Dan Cârciumaru, George Radoicovici și Luciana Banu – participanții au aflat mai multe despre motivele care au stat la baza Academiei Europene pentru Asistenți medicali, dar și ce trebuie să faci pentru a aplica și a primi educație medicală la standarde europene.

“Academia Europeană are ca scop redarea demnității profesiei de asistent medical în România”, a declarant în deschidere Dan Cârciumaru, Manager Programe Educaționale, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali. “În cadrul academiei ne dorim să îi formăm pe acei asistenți care vor avea grijă de noi și facem acest lucru prin pregătirea unui program de studiu care să îmbine componenta de umanitate cu cea de pricepere tehnică” a mai adăugat Dan Carciumaru. Programul de studii este unul specific britanic, iar pe lângă componenta de cursuri și seminarii – predate exclisiv în limba engleză- se pune foarte mult accent pe componentele de gândire critică și practică. “Componenta de practică acoperă peste 50% din programul de studiu. Ne dorim ca la finalul celor trei ani, studenții noștri să fie pregătiți pentru a putea practica cele învățate”.

“Ceea ce ne dorim este să îmbinăm partea de technical skills cu cea de umanitate și compasiune pentru pacienți – elemente esențiale în recuperarea pacienților. Toată curicula care se predă în cadrul Academiei este realizată în jurul pacientului și a nevoilor acestuia”, a susținut în discursul său George Radoicovici, Decan al Academiei Europeane pentru Asistenți Medicali. Academia își dorește să formeze viitori asistenți medicali bine pregătiți care să profeseze în țară și să ajte la evoluția sistemului de sănătate românesc.

Luciana Banu, studentă în anul I în cadrul Academiei, ne-a împărtășit mai multe despre experința sa de student: “Acestă școală îți oferă o multitudine de oportunități iar diploma de la finalul studiilor este recunoscută la nivel internațional, ceea ce îmi permite să practic în orice țară, nu doar în România. Practica pe care o realizăm în cadrul pregătirii reprezintă temelia formării noastre”. Încă din primul an Luciana a realizat o pregătire teoretică de 6 luni după care a participat la o sesiune de practică de 10 săptămâni în care a interacționat direct cu pacienții și cu realitățile din spitale.

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali este o facultate care îți oferă un program de licență de 3 ani, cu specializarea de Asistent Medical Generalist, iar după finalizarea studiilor, studenții pot alege să continue în cadrul clinicilor Regina Maria, ceea ce le oferă siguranța locului de muncă. Mai multe detalii despre programul de studii dar și despre cum poți aplica, se pot consulta pe site-ul Academiei: https://nursing-academy.eu/.

Comunitatea OSC – EduManager  este dedicată lideriilor și reprezentanțiilor instituțiilor de învățământ preuniversitar. Aceasta este o comunitate Oameni și Companii. Oameni și Companii – OSC – este un ecosistem avansat de marketing care integreaza peste 100 comunitati business si profesionale si 30 de platforme digitale proprii asociate acestor comunitati. Toate comunitatile OSC: aici. Toate platformele OSC: aici. Portofoliul OSC: aici.