CASPA – Comunitatea Asociațiilor de Pacienți se alătură demersului Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) și anunță susținerea pentru campania „Apel pentru viață”, o inițiativă menită să abordeze criza transplanturilor din România și să militeze pentru drepturile pacienților aflați pe listele de așteptare pentru un transplant.

Campania „Apel pentru viață”, lansată de FACIAS, urmărește să atragă atenția asupra situației îngrijorătoare a transplanturilor în România, unde mulți pacienți își pierd viața din cauza timpilor lungi de așteptare și a lipsei de donatori. De la începutul campaniei, FACIAS a solicitat implementarea unor măsuri concrete din partea Ministerului Sănătății pentru a îmbunătăți procesul de transplant și pentru a oferi un suport adecvat pacienților. CASPA, cea mai importantă comunitate de pacienți din România, a decis să susțină această inițiativă esențială pentru salvarea vieților românilor.

 

Participarea FACIAS la cel mai mare eveniment al CASPA din 2024

Campania „Apel pentru viață” va fi prezentată la cea mai importantă întâlnire a Asociațiilor de Pacienți din România, care va avea loc în perioada 13-14 iunie, și oferă o platformă pentru discutarea celor mai stringente probleme din domeniul sănătății.

În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții FACIAS vor prezenta:

  • Situația actuală a transplanturilor în România: Statistici și date recente care evidențiază criza curentă.
  • Obiectivele campaniei: Măsuri propuse pentru reducerea timpilor de așteptare și optimizarea procesului de transplant.
  • Importanța sprijinului public: Cum poate contribui fiecare cetățean la soluționarea acestei crize.

FACIAS mulțumește CASPA pentru sprijin și încurajează reprezentanții societății civile să se implice în campania „Apel pentru viață”.