Compartimenul ATI din cadrul Spitalului Orăşenesc Buhuşi va fi reabilitat

La Spitalul Orăşenesc Buhuşi au demarat lucrarile pentru reabilitarea totală a sectorului aseptic din cadrul compartimentului A.T.I.

Anestezia și terapia intensivă (ATI) este specialitatea medicală care asigură, prin mijloace farmacologice și tehnice specifice, pe de-o parte condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical, a îngrijirii perioperatorii și a altor proceduri diagnostice / terapeutice, iar pe de altă parte, suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluarea și tratamentul disfuncțiilor / leziunilor de organ.

Lucrările au constat în dotarea cu echipamente medicale, cu surse de lumină şi oxigen la paturi, parchet antibacterian in doua culori. Reabilitarea a inclus şi magazia de materiale sanitare, cabinetul asistenţilor medicali şi UTS-ul.

“În acest moment lucrările se apropie de finalizare. Aşteptăm să ne soseasca şi cele 3 paturi speciale, după care sectorul aseptic A.T.I. va fi funcţional”, a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Buhuşi, Constantin Poiană.