unifarm_logo.jpgCompania Naţională UNIFARM S.A. a fost singura care, în ultimele luni, a sărit în ajutorul persoanelor aflate în pericol de moarte după cea au fost depistate cu botulism. În timp ce pe piaţa farmaceuticelor preţul unui kit de ser antibotulinic depăşeşte uşor 10.000 de euro, Compania Națională UNIFARM S.A. a găsit soluția salvatoare pentru pacienți din Bacău, Suceava, Satu-Mare, Oradea, Bistrița și Cluj-Napoca.

„De fiecare dată când ni s-a cerut ajutorul am oferit ser antibotulinic cu titlu gratuit, toate cheltuielile fiind suportate de noi, din bugetul propriu”, a declarat Directorul General al companiei, Adrian Ionel.

De altfel, în urmă cu doar câteva zile, încă un bărbat din Suceava a primit de la Compania Națională UNIFARM S.A. kitul de ser antibotulinic, donația făcându-se direct pe numele bolnavului.

„Echipa noastră şi-a luat foarte în serios rolul de susţinător necondiţionat al stării de sănătate a pacientului din România. Primim zilnic diverse solicitări de la medici, pacienți şi aparţinători care apelează la noi când au nevoie de medicamente ce le pot salva viața. Când lucrezi contra-cronometru nu ai timp să-ți faci reclamă. Bucuria noastră cea mai mare este atunci când reușim să aducem în țară medicamentul care ofera şansa vindecării unui om grav bolnav”, spune Directorul General Adrian Ionel.

„La Compania Națională UNIFARM S.A. punem suflet în toată munca noastră. Sigur, am reușit redresarea companiei, care a devenit profitabilă, însă principalul nostru scop este acela de a fi la dispoziția pacientului român, de a găsi soluții rapide și eficiente în beneficiul său”, a adăugat Directorul General Adrian Ionel.

Aflată în subordinea Ministerului Sănătății, Compania Națională UNIFARM S.A. este o companie națională care se autofinanţează. La mijlocul anului 2012 instituţia era în prag de faliment, cu depozitele goale. Din luna noiembrie a aceluiași an, grație unui nou management, C.N. UNIFARM S.A. a cunoscut o ascensiune fulminantă. Conform datelor primite de la Ministerul Finanțelor, la finalul anului 2012 Compania Națională UNIFARM S.A. a raportat o cifră de afaceri de 9.792.204 lei pentru ca doi ani mai târziu să ajungă la 39.424.270 lei. Profitul C.N. UNIFARM S.A. raportat pentru anul 2014 a fost de 3.606.247 lei, faţă de numai 59.024 lei în 2012.