Janssen, companie farmaceutică a Johnson&Johnson Romania, aniversează 25 de ani de prezență pe plan local. Compania are un rol semnificativ în dezvoltarea medicamentelor de nouă generație, cât și în identificarea şi crearea soluțiilor concrete pentru a facilita accesul pacienților români la acestea.

„În cei 25 de ani de prezenţă în România am evoluat către un model de business dezvoltat, odată cu nevoile pacienţilor şi cu dinamismul industriei în care acţionăm. În continuare, ne uităm spre viitor şi spre soluţii aplicate pentru managementul sănătăţii, la bunele practici care au dat rezultate la nivel internaţional, în contexte similare cu cel al României. Astfel, susţinem un model de promovare a inovaţiei şi a acccesului pacienţilor la medicamente inovatoare, bazat pe 3 soluţii concrete: parteneriatele public-private în domeniul sănătăţii, dezvoltarea schemelor de acces facilitat şi principiul preţului nereglementat”, a declarat Christian Rodseth, Managing Director al Janssen România.

Primele medicamente cu care Janssen a intrat pe piaţa din România în anul 1993, au fost adresate schizofreniei, anemiei asociate insuficienţei renale cronice, compania lansând şi primul antimicotic sistemic.

În 2018, portofoliul local al companiei cuprinde peste 30 de medicamente inovatoare care se adresează unora dintre cele mai grave afecţiuni precum cancere ale sângelui (leucemie limfocitară cronică, mielom multiplu, limfom cu celule de manta), cancer de prostată, schizofrenie, psoriazis, tuberculoză şi HIV/SIDA. Mai mult decât atât, 11 produse din portofoliul global al Janssen sunt incluse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe lista organizaţiei de medicamente esenţiale pentru viaţă.

„În 2017, investiţia totală în cercetare şi dezvoltare a companiei Janssen la nivel global a depăşit 7,9 miliarde de dolari, cu o creştere de peste 12% faţă de 2016. Aşteptăm cu mare interes ca produsele pe care astăzi le avem în cercetare să devină tratamentele de mâine la care pacienţii români vor avea acces. Anul acesta, spre exemplu, ne pregătim să aducem pe piaţa locală un medicament pentru tratarea mielomului multiplu şi o nouă terapie pentru psoriazis. Avem în plan lansări şi în aria terapeutică HIV-SIDA precum şi a sclerozei multiple. Inovăm atât în ceea ce priveşte dezvoltarea tratamentelor noi, cât şi în forma de administrare a acestora tocmai pentru a ajuta la creşterea aderenţei la tratament, lucru care, spre exemplu, în schizofrenie este foarte important, luând în calcul faptul că recăderile pot agrava semnificativ starea unui pacient şi, de cele mai multe ori, nu pot fi recuperate”, spune Cristian Benza, Medical Affairs Director, Janssen România.

Compania Janssen are 130 de angajaţi în România şi este membră în organizaţii reprezentative ale industriei farmaceutice şi ale mediului de afaceri din România: Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Local American Working Group (LAWG), Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) şi Institutul Aspen România.