Compania farmaceutică Terapia anunță intrarea în țară a unei noi tranşe de 1.165.000 de tablete de FluGuard (favipiravir), folosit în tratamentul CoViD-19, conform protocolului naţional de tratament. Aceste doze vor fi distribuite unităților medicale desemnate tratării pacienţilor CoViD-19, prin Alliance Healthcare. Astfel, compania îşi doreşte să sprijine sistemul sanitar in lupta cu al treilea val pandemic prin asigurarea unor stocuri suficiente de FluGuard, necesare tratării pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Până în prezent, Terapia a livrat cantităţi record de FluGuard pentru spitalele din România, iar peste 25.000 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de Covid-19 au putut fi trataţi cu succes de medicii români cu acest antiviral, care s-a dovedit eficient împotriva bolii provocate de noul coronavirus.

În continuare, compania îşi va menţine angajamentul de a asigura accesul la tratamentul cu FluGuard si de a răspunde nevoilor imediate pentru pacienţii spitalizaţi şi diagnosticaţi cu CoViD-19, din România.

 

 

 

Materialul integral pe transilvaniareporter.ro.