Colegiul Medicilor Prahova susţine, într-o scrisoare deschisă, că problemele de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti sunt de natură să prejudicieze dreptul constituţional al pacienţilor la sănătate. Potrivit unei scrisori deschise semnată de Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Prahova şi adresată medicilor din judeţ, conducerea CM îşi arată susţinerea faţă de cadrele medicale de la SJU Ploieşti, „care îşi desfăşoară activitatea în condiţii total improprii”.

În acelaşi document transmis, joi, presei, se arată că situaţia de la cel mai mare spital din judeţ „prejudiciază dreptul constituţional al pacienţilor la sănătate”. „Insecuritatea actului medical, determinată de lipsa medicamentelor, materialelor sanitare şi tehnologiei necesare şi desfăşurarea acestuia în condiţii igienico-sanitare deficitare şi în spaţii care necesită reparaţii capitale, face ca personalul medical să îşi asume responsabilităţi excesive şi prejudiciază dreptul constituţional al pacienţilor la sănătate”, se precizează în scrisoarea deschisă.

De asemenea, conducerea Colegiului Medicilor Prahova consideră „incorectă şi denigratoare” blamarea medicilor de la SJU Ploieşti – pe care îi cataloghează drept „profesionişti de valoare” – şi cere ca reprezentanţii corpului medical prahovean să se solidarizeze „pentru a reda încrederea pacienţilor în cea mai mare unitate sanitară din judeţ, locul unde se salvează zilnic vieţi prin efortul extraordinar de susţinut al colegilor noştri”.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus, în urmă cu două săptămâni, efectuarea unei anchete la Spitalul Judeţean Ploieşti în urma apariţiei în presă a unor afirmaţii grave făcute de chirurgul Dan Oprea privind modul în care se desfăşoară activitatea în acest spital. AGERPRES