Colegiul Medicilor din România şi-a exprimat  îngrijorarea şi dezaprobarea „fermă” faţă de posibile fapte penale, care fac obiectul recentelor acuzaţii aduse mai multor medici din Secţia de Chirurgie Oncologică a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, privind presupusele acte de corupţie prin primirea de plăţi informale din partea pacienţilor.

„Suntem consternaţi de gravitatea acuzaţiilor apărute în acest caz. Înţelegem pe deplin frustrarea şi dezamăgirea pacienţilor şi populaţiei, în general. Este absolut necesar să ne asigurăm că astfel de situaţii sunt investigate în mod corect şi transparent, iar cei găsiţi vinovaţi să răspundă pentru faptele lor. Colegiul Medicilor din România susţine ferm lupta împotriva acestui tip de comportament”, a declarat Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România, citat într-un comunicat transmis AGERPRES.

În opinia reprezentanţilor CMR, această situaţie este profund regretabilă şi contravine valorilor fundamentale ale profesiei medicale.

Totodată, CMR subliniază că actul medical trebuie să fie guvernat de principii etice şi morale, iar integritatea şi profesionalismul sunt pilonii pe care se bazează relaţia dintre medic şi pacient.

„În acest context, CMR nu tolerează şi nu va tolera nicio formă de corupţie sau de comportament care aduce atingere demnităţii şi prestigiului profesiei medicale”, se arată în comunicat.

Colegiul Medicilor din România are încredere că majoritatea covârşitoare a medicilor din România îşi desfăşoară activitatea cu responsabilitate şi profesionalism, iar astfel de incidente nu reprezintă imaginea de ansamblu a corpului medical din ţara noastră, precizează sursa citată.

Şase medici chirurgi şi o asistentă medicală din cadrul Spitalului Municipal Timişoara sunt cercetaţi sub control judiciar pentru luare de mită în formă continuată. AGERPRES

 

Sursa foto: Colegiul Medicilor din România