Colegiul Medicilor din România (CMR) a fost ales săptămâna trecută în Asociaţia Medicală Mondială, a anunţat joi secretarul general al acesteia, Otmar Kloiber.

Asociaţia Medicală Mondială este o organizaţia a medicilor şi pentru medici iar scopul acesteia este să îmbunătăţească medicina şi condiţiile în care aceasta este asigurată, a subliniat Otmar Kloiber, în cadrul Adunării Generale a CMR.

Acesta a evidenţiat că Asociaţia Medicală Mondială acceptă doar o singură organizaţie dintr-o ţară, şi anume pe cea mai reprezentativă, în cazul României aceasta fiind CMR.
Otmar Kloiber a arătat că acest organism cuprinde 102 organizaţii naţionale şi reprezintă nouă milioane de doctori din întreaga lume.

„A fost un proces îndelungat, care s-a finalizat însă săptămâna trecută”, a spus el.
La rândul său, prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele CMR, a afirmat că în acest moment CMR este mult mai puternic, pentru că a fost acceptat cu drepturi depline în Asociaţia Medicală Mondială.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a felicitat CMR pentru acceptarea în acest important organism internaţional.
Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România de joi analizează ce s-a realizat din punctele Declaraţiei ultimei Adunări Generale, din martie 2012 şi va stabili strategia CMR pentru perioada următoare.

Invitaţii speciali ai reuniunii sunt dr. Otmar Kloiber, secretarul general al Asociaţiei Medicale Mondiale (WMA), şi dr. Konstanty Radziwill, preşedintele Comitetului Permanent al Medicilor Europeni. AGERPRES