Pe 13 noiembrie, o echipă multidisciplinară condusă de Conf. Univ. Dr. Victor Costache și profesorul italian Attilio Di Donato au realizat la Spitalul “Sfântul Constantin” din Brașov o intervenție chirurgicală în premieră regională, constând în sigilarea anevrismului endo-vascular cu o proteză injecatată cu gel.
“Este vorba de un pacient cu un anevrism abdominal foarte mare, așezat imediat lângă arterele renale, care făcea ca orice tentativă de tratament endovascular clasic să fie practic inabordabil. Pacientul a fost respins în alte centre și împreună cu profesorul Di Donato am făcut un nou procedeu endovascular, așanumitul EVAS (…), o operație pe care o facem în premieră împreună cu Casa de Asigurări. Acest tip de proteze sunt acum decontate de către Casa de Asigurări, care a venit în sprijinul pacienților cu această patologie frecventă, iar astfel putem ajuta căt mai mulți pacienți cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație”, a explicat pentru portalul MedicalManager.ro Conf. Univ. Dr. Victor Costache – Medic Primar Chirurgie Cardiovasculară și Chirurgie Toracică și Pulmonară.
La rândul său, profesorul Attilio Di Donato, medic specialist în Anestezie și Terapie Intensivă, s-a declarat încântat că a putut opera din nou alături de dr. Victor Costache și a apreciat faptul că în România există la ora actuală clinici care beneficiază de tehnologii medicale de ultimă generație, capabile să salveze viața pacienților cu boli cardiovasculare cu patologii grave. “Bolile cardiovasculare nu țin cont că este pandemie, așa că trebuie să continuăm neobosiți lupta cu ele. Azi am avut de efectuat o intervenție chirurgicală cu un grad ridicat de risc și prin intermediul acestei metode chirurgicale moderne, minim-invazivă, am reușit să eliminăm pericolul iminent care amenința viața pacientului. Am fost realmente surprins de nivelul înalt al dotărilor medicale pe care le-am găsit la această clinică modernă din Brașov. Pot spune fără emoții că acum aveți în România tehnologia necesară și specialiști extrem de calificați pentru a realiza astfel de intervenții endovasculare complexe”, a menționat profesorul Attilio Di Donato.
Despre Spitalul Sf. Constantin
Spitalul Sf. Constantin, spital multidisciplinar, inaugurat în 10 martie 2011, s-a extins în luna iulie 2019 într-o nouă locație din Brașov: Calea București nr. 318. Spitalul cuprinde secții cu saloane pentru spitalizare continuă și de zi, acoperind 13 specialități chirurgicale și 3 specialități medicale, în cele două ambulatorii de specialitate fiind oferite servicii medicale pentru 29 de specialități. În prezent, spitalul are o capacitate de 150 paturi, este dotat cu aparatură de ultimă generație și cu 6 săli de operație la standarde internaționale, o secție de anestezie și terapie intensivă cu 18 paturi ATI (din care unul pediatric), Laborator de analize medicale acreditat RENAR, Laborator Radiologie-Imagistică medicală, Laborator angiografie/ cateterism cardiac, Compartiment endoscopie digestivă, Compartiment litotriție, Unitate de Transfuzie Sanguină, Farmacie cu circuit închis și farmacie cu circuit deschis.
În cei peste 9 ani de activitate, la Spitalul Sf. Constantin au fost internați peste 73.000 de pacienți, au fost efectuate mai mult de 350.000 de servicii în regim ambulatoriu și peste 18.000 de intervenții chirurgicale. Spitalul privat a reușit să se poziționeze în topul medicinei românești prin intervențiile chirurgicale complexe efectuate (multe din ele în premieră județeană sau chiar națională), prin echipa medicală multidisciplinară și prin recunoașterea la nivel internațional a standardelor de igienă spitalicească implementate: „Cel mai curat spital din Europa”, distincție acordată în 2013 de OMS și reconfirmată prin audit în 2018.