injectie.jpgCasa Naţională de Asigurări de Sănătate precizează că pentru tratamentul specific hepatitelor cronice şi cirozelor hepatice de etiologie virală, precum şi pentru boala inflamatorie cronică intestinală nu există liste de aşteptare la nivelul CNAS.

În semestrul I al anului în curs au fost analizate şi aprobate de Comisia de experţi a CNAS pentru tratamentul specific al afecţiunilor menţionate 14.029 dosare, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei emis marţi. Dintre acestea, 5.580 au fost dosare de iniţiere a tratamentului (o medie lunară de 930 dosare) şi 8.449 – dosare pentru continuări de tratament.

Există aproximativ 2.000 de dosare care nu au fost aprobate până la această dată, având în vedere faptul că nu răspundeau criteriilor de includere în tratament sau erau incomplete.

La începutul fiecărei luni, comisia de specialitate a CNAS solicită caselor de asigurări de sănătate dosarele pentru analiză. Toate dosarele complete şi care corespund criteriilor de includere în tratament primesc aprobarea pentru iniţierea sau continuarea tratamentului, relevă sursa citată. AGERPRES