Spital_Harghita_MCiuc.jpgClădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi extinsă pe verticală, lucrările urmând să înceapă în această primăvară, după finalizarea procedurilor de achiziţie publică. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că se va consolida şi supraetaja corpul C de clădire, aici urmând să fie mutate sălile de operaţie.

Pe o parte a actualului bloc operator va fi extinsă secţia ATI, ale cărei dimensiuni nu mai corespund normelor, iar pe cealaltă parte se va muta secţia de oftalmologie, în locul căreia se vor transfera o parte din secţiile spitalului, aflate în cartierul Şumuleu. Clădirea din cartierul Şumuleu a fost retrocedată, de mai bine de zece ani, Bisericii Romano Catolice şi autorităţile doresc eliberarea ei în cel mai scurt timp, pentru a intra în posesia proprietarului.Lucrările de supraetajare vor începe în această primăvară, procedurile de achiziţie publică fiind deja demarate.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că, iniţial, potrivit calculelor făcute de proiectant, investiţia a fost evaluată la 5 milioane de euro, dar în urma achiziţiei publice se pare că preţul va scădea la 3 milioane de euro. Jumătate din această sumă, respectiv 1,5 milioane euro, au fost alocaţi deja de Ministerul Sănătăţii, restul sumei urmând să fie suportată din bugetul Consiliului Judeţean. ‘Sper că în curând visul nostru privind mutarea secţiilor de la Şumuleu va deveni realitate şi spitalul va fi pregătit pentru acreditare’, a declarat Borboly.

La rândul său, managerul spitalului, dr. Demeter Ferenc, şi-a exprimat bucuria că angajaţii unităţii sanitare şi bolnavii internaţi vor beneficia de ‘ condiţii de muncă şi de vindecare aşa cum se cuvine la începutul mileniului 3’. Şi şefa Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyongyi, s-a declarat foarte mulţumită de faptul că se fac investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi că sănătatea a devenit o prioritate pentru politicienii locali. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc s-au efectuat în ultimii trei ani investiţii majore care au inclus reabilitarea secţiilor, izolarea termică sau modernizarea ambulatoriului integrat de specialitate. AGERPRES