mihaila doina.jpgCasa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj a acceptat peste 75% din clauzele suplimentare la contractul-cadru propuse de Patronatul Medicilor de Familie din Dolj în cadrul negocierilor de luni seara care au avut loc la Craiova şi au fost mediate de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi preşedinta Federaţiei Naţionale a Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.

CJAS Dolj a acceptat reglementările la contractul-cadru la solicitarea CNAS şi a FNMP deşi Patronatul Medicilor de Familie Dolj încercase de mai multe ori să negocieze cu Casa Judeţeană.

În aceste condiţii, toţi medicii de familie din Dolj vor putea semna contractele cu CJAS Dolj începând de marţi, 4 mai, dată de la care au reluat emiterea de reţete gratuite şi compensate. ‘Cu medierea şi sprjinul reprezentantelor CNAS şi al dnei dr.Doina Mihăilă, preşedinta Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, am obţinut peste 75 % din reglementările din componenţa clauzelor. De azi (marţi, n.r) toţi medicii de familie din Dolj au reluat emiterea de reţete gratuite şi compensate’, a declarat pentru AGERPRES, Mirela Profir, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Dolj.


Medicii de familie din judeţul Dolj se aflau în imposibilitatea de a elibera reţete gratuite sau compensate după ce Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010. În condiţiile în care medicii de familie nu mai aveau dreptul legal să acorde pacienţilor servicii în contract cu CAS Dolj (reţete compensate sau gratuite, bilete de trimitere, etc), Patronatul Medicilor de Familie Dolj a hotărât să ţină cabinetele deschise şi să acorde totuşi consultaţii pacienţilor, chiar dacă aceste servicii le-au făcut gratuit.


Medicii de familie susţin că ei au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru deblocarea situaţiei, prezentându-ne din proprie iniţiativă, chiar şi duminică la CAS Dolj pentru discuţii, însă, din păcate, au fost refuzaţi de către conducerea CAS Dolj. De altfel, conducerea CJAS Dolj le-a refuzat clauzele legale ale medicilor de familie care reglementează raportul dintre medici şi CJAS. AGERPRES