Specialişti în chirurgie de la cele trei mari centre universitare din Transilvania – Sibiu, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca – vor analiza vineri, la Colegiul Medicilor din Sibiu, metode de tratament ale cancerului gastric, cu scopul instruirii medicilor rezidenţi şi a studenţilor medicinişti.
„Având un spital universitar şi o facultate de medicină tânără, avem mare nevoie să strângem relaţiile de prietenie, de colegialitate, dar şi pe plan ştiinţific cu toate centrele medicale tradiţionale şi de prestigiu din ţară. În acest sens, am hotărât, împreună cu dl. conf.univ. Porr să derulăm la Sibiu o activitate de tip work-shop, care să închege relaţia Facultăţii de Medicină din Sibiu, dar şi a SCJU Sibiu cu marile centre din ţară. Pentru început, am stabilit o puternică legătură cu centrele din Târgu Mureş şi Cluj şi, în colaborare cu Clinica Chirurgie I din Târgu Mureş, cu Institutele de Gastroenterologie şi Oncologie din Cluj-Napoca, precum şi cu Clinica Chirurgie III din Cluj, apoi am pus bazele acestei manifestări”, a declarat prof.univ.dr. Lorant Kiss, medic şef Secţia Clinică Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
La eveniment va vorbi şi dr. Ferdinand Bauer, din Kaufbeuren (Germania), care va conferenţia pe tema „Capcane şi pericole în diagnosticul imagistic al tumorilor pancreatice invadante”.
Medicii sibieni intenţionează organizarea de work-shopuri internaţionale în colaborare cu clinici din străinătate cum ar fi Spitalul Clinic din Triemli – Elveţia, Clinica de Chirurgie din Graz – Austria, Clinica de Chirurgie din Marburg – Germania, pentru a putea introduce şcoala medicală sibiană în acest val evolutiv al ştiinţei europene moderne. AGERPRES