Domeniul serviciilor medicale se dezvoltă puternic, pe de-o parte pe fondul pandemiei, iar pe de altă parte ca urmare a creșterii longevității atât la nivel național, cât și în restul țărilor europene. Ce alte domenii vor cunoaște o creștere accelerată în următoarea perioadă?

„Pentru următorul deceniu, avem o creștere foarte mare a serviciilor medicale și a celor personalizate, inclusiv asistență medicală în ambulatoriu, ajutor pentru sănătate și îngrijire personală, pe fondul creșterii longevității și a schimbărilor demografice care țin de îmbătrânirea populației. Acest domeniu va cunoaște o creștere enormă cam peste tot în țările avansate”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Sebastian Buhai, economist și cercetător român la Paris și Stockholm.

Pe lângă serviciile medicale, alte sectoare care vor cunoaște o evoluție accelerată sunt utilizarea și securizarea datelor și energia regenerabilă.

„Vorbim de cei care se pricep la analiza datelor. Avem nevoie de statisticieni, specialiști în cercetare operațională, logistică, experți în securitate cibernetică. Pe fondul tranziției către o economie verde vom avea o creștere mare în ceea ce privește infrastructura pentru energiile regenerabile și atunci vom avea nevoie de ingineri și tehniciei pentru eoliene, panouri solare etc. Acestea sunt unele dintre domeniile care vor cunoaște o creștere enormă”, continuă Sebastian Buhai.

 

Materialul integral pe Profit.ro