Cercetătorii din Singapore au dezvoltat un senzor din materiale 2D ultra-sensibil pentru a detecta celulele de sân canceroase

Cercetătorii din Singapore au dezvoltat un senzor din materiale 2D ultra-sensibil pentru a detecta celulele de sân canceroase

Celulele pot produce semnale electrice unice. Aceste semnale pot fi legate de diferite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân, plămân, ficat, creier, pancreas și prostată, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate ca indicatori pentru diagnosticarea precoce a cancerului. Astfel, utilizarea semnalelor electrice ca indicatori și ținte pentru tratamentele pentru cancer ar putea îmbunătăți rezultatele pacienților cu cancer.

O echipă de cercetători de la Universitatea de Tehnologie și Design din Singapore și A*STAR Bioinformatics Institute au dezvoltat un senzor pentru detectarea celulelor de sân canceroase deoarece semnalele electrice puternice pot fi găsite în aceste celule.

Cancerul de sân este principala cauză de deces la nivel global. Este vital să îi identificăm cât mai devreme pe cei expuși riscului pentru a putea administra terapiile și tratamentul medical relevant. Ca urmare, detectarea semnalelor de la celulele de sân canceroase a atras atenția comunității biomedicale, ceea ce a condus la cercetarea și dezvoltarea unei game largi de metode de detectare, cum ar fi biosenzorii electronici. Metodele tradiționale actuale de biodetecție pot necesita un număr mare de celule canceroase pentru ca detectarea să aibă succes. Prin urmare, este necesar un proces de detectare a numărului scăzut de celule canceroase pentru diagnosticarea precoce a cancerului de sân.

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializată Desprecancer.ro