Rolul enzimei dipeptidil peptidazei 3 (DPP3) în sistemul de reglare renină-angiotensină a tensiunii arteriale a fost cercetat în cadrul proiectului de cooperare interuniversitar BioTechMed-Graz. Rezultatele ar putea deschide calea pentru noi terapii pentru bolile cardio-renale.

Sistemul renină-angiotensină (RAS) devine activ la tensiunea arterială scăzută și formează angiotensina II, un hormon care determină constricția vaselor de sânge, determinând creșterea din nou a tensiunii arteriale. Enzima dipeptidil peptidază 3 (DPP3) este implicată semnificativ în metabolismul angiotensinei II.

Șeful Institutului de Biochimie de la Universitatea de Tehnologie din Graz, Peter Macheroux, și echipa sa sunt lideri mondiali în cercetarea DPP3„De exemplu, știm acum că persoanele care suferă un infarct, otrăvirea sângelui sau leziuni renale acute au niveluri ridicate de DPP3 în fluxul lor sanguin. Această creștere se corelează cu creșterea mortalității. “ Cu toate acestea, se știe puțin despre funcția fiziologică a DPP3. Din acest motiv, grupul de lucru condus de Macheroux, împreună cu cercetătorii de la Universitatea din Graz și Med Uni Graz, au investigat modul în care DPP3 afectează RAS. Rezultatele au fost publicate în Journal of Biological Chemistry.

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializata CardiologieModerna.Ro