O universitate australiană a dezvoltat o tehnologie de realitate virtuală, care va permite oamenilor de ştiinţă să exploreze tridimensional celulele umane în mod simultan, au informat surse academice citate de EFE. Metoda va ajuta la analizarea în mod eficient a medicamentelor împotriva cancerului, potrivit comunicatului publicat de University of New South Wales (UNSW).

Noua tehnologie face parte din proiectul „Călătorie în Centrul Celulei”, o iniţiativă care combină date ştiinţifice, imagini microscopice şi animaţie pentru a crea o lume virtuală de celule şi vase sanguine care se văd prin intermediul unui dispozitiv care se plasează pe cap.

Putem avea date ştiinţifice conectate în acelaşi timp, ce permit utilizatorilor să vizualizeze aceleaşi date simultan”, a declarat John MacGhee, de la facultatea de Artă şi Design care a dezvoltat proiectul împreună cu Maria Kavallaris, de la facultatea de Medicină şi Institutul de Cancer Infantil. „Metoda îi va putea ajuta pe cercetători să-şi pună întrebări pe care înainte nu le preconizaseră„, a subliniat MacGhee.

Kavallaris a precizat la rândul său că proiectul este menit să-i ajute pe cercetători să analizeze funcţionarea celulelor şi modul în care medicamentele interacţionează cu celulele cancerigene. „Scopul nostru este de a vedea modul în care o substanţă penetrează o tumoare, pentru a putea urmări obiectivul chimioterapiei şi al radioterapiei şi a prescrie medicaţia în mod mai precis”, a precizat Kavallaris. AGERPRES