cmss_logo1.jpgÎncepând cu luna noiembrie 2011, Centrul pentru Managementul Serviciilor de Sănătate (CMSS) îşi primeşte clienţii într-un nou sediu.

Directorul General, Dr. Iulian Popescu, ne dezvăluie faptul că acesta este sediul social al firmei, întrucât până acum firma a activat într-un punct de lucru într-o clădire de birouri. Începând cu toamna acestui an, conducerea CMSS a decis că este momentul de a trece într-o nouă etapă şi de a oferi clienţilor săi un nou sediu.

Directorul General Dr. Iulian Popescu a afirmat, de altfel, că „odată cu evoluarea business-ului este normal să oferim mai multe clienţilor. CMSS doreşte să creeze un climat în care clienţii să simtă că problemele lor vor fi înţelese şi soluţionate”.

Tot în noiembrie 2010, CMSS a împlinit 5 ani de activitate. Dr. Iulian Popescu, Directorul General, punctează în continuare câteva din reperele activităţii firmei:

– CMSS împreună cu Total Care Integrative Health Systems (TCi) câştigă şi distribuie pe piaţa românească Grouperul AR-DRG versiunea 5.0. Este prima dată când toate spitalele din România finanţate în baza DRG au softuri de grupare cu ajutorul cărora îşi verifică codificarea făcută pacienţilor externaţi.

– În noiembrie 2006, februarie, iunie şi noiembrie 2007, CMSS împreună cu lectori de la Health Information Management Association of Australia (HIMAA) , liderul mondial în codificare clinică, desfăşoară cursuri introductive de scurtă durată cu peste 1500 de participanţi.

– Pe parcursul anilor 2009 şi 2010, personalul de la CMSS participă la cursurile pentru codificarea clinică pentru profesionişti desfăşurate de către HIMAA şi astfel doctorii din departamentul DRG al firmei devin primii codificatori profesionişti din România certificaţi internaţional.

CMSS a oferit de-a lungul timpului consultanţă calificată în codificarea clinică în spitalele din România.

CMSS a lucrat de asemenea în proiecte de realizare a strategiei de dezvoltare a serviciilor medicale la nivelul unor judeţe din ţară împreună cu Consiliile Judeţene, ajutându-le pe acestea să facă faţă preluării unor atribuţii importante din sistem, mai ales prin preluarea unor spitale.

CMSS a aplicat împreună cu alţi parteneri şi pentru Fonduri Europene Nerambursabile, proiecte aflate în acest moment în derulare.

Nu în ultimul rând, ca obiectiv pentru viitorul apropiat, Directorul General al Centrului pentru Managementul Serviciilor de Sănătate a declarat că doreşte să intre în competiţia de a prelua spre management un spital public din România.