Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) din Capitală a devenit operaţional începând de luni, iar conform datelor colectate până în prezent, peste 70% din personalul unităţii medicale optează pentru a se vaccina.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei medicale, primele 30 de doze de vaccin au sosit deja şi sunt planificate pentru administrare.

„Primele persoane vaccinate sunt cadrele medicale care se află angrenate, încă de la începutul acestei pandemii, în prima linie, pe frontul de luptă cu virusul SARS-CoV-2, respectiv colegii din Secţiile ATI COVID-19 din SUUMC şi din Spitalul Militar ROL 2 ASLAN, din Unitatea Primire Urgenţă, Secţia Clinică Boli infecţioase şi Secţia Pneumologie”, menţionează sursa citată.

Spitalul „Dr. Carol Davila” precizează că, anterior vaccinării, personalul medical a fost consultat şi evaluat atât din punct de vedere medical (starea de sănătate clinică şi paraclinică, în prezent), în cadrul unui chestionar epidemiologic, cât şi din perspectiva obţinerii acceptului voluntar al acestora de a intra în acest program de prevenţie şi limitare a efectelor produse de COVID-19.

„La acest moment, conform datelor colectate, peste 70% din personalul unităţii noastre medicale şi-a manifestat dorinţa de a fi vaccinat, sens în care unitatea noastră a elaborat un plan de imunizare etapizat, care să permită accesul tuturor în acest program de prevenţie şi sănătate, program elaborat în concordanţă cu respectarea tuturor măsurilor de delimitare strică a circuitelor epidemiologice, a programului de lucru şi odihnă al angajaţilor, cu monitorizarea stării de sănătate anterior şi post-vaccinare etc”, se mai arată în comunicat. AGERPRES