Centrul de servicii de recuperare neuromotorie „Sfântul Spiridon” din municipiul Satu Mare va fi modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană, din  PNRR, în valoare de peste 700.000 de lei, informează Consiliul Judeţean (CJ).

Potrivit sursei citate, centrul, aflat în coordonarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi  Protecţia Copilului Satu Mare, a fost înfiinţat în anul 2006, iar de la data dării în folosinţă nu a  beneficiat de investiţii majore, în afara unor reparaţii obligatorii.

Proiectul, în valoare de 710.306 lei, este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi  Rezilienţă (PNRR).

„Numărul mare de persoane cu dizabilităţi de la nivelul judeţului Satu Mare care frecventează  centrul, impune aducerea acestuia la un stadiu modern de funcţionare. Este necesară atât modernizarea  completă a clădirii, cât şi dotarea acesteia cu aparatură profesională de ultimă generaţie, pentru un  standard profesional cât mai ridicat”, a afirmat preşedintele CJ, Pataki Csaba, marţi, la conferinţa de  lansare a proiectului intitulat „Modernizarea şi dotarea Centrului de servicii de recuperare  neuromotorii (de tip ambulatoriu) ‘Sfântul Spiridon'”.

Proiectul prevede reabilitarea completă a clădirii, a spaţiilor interioare, achiziţionarea de  mobilier adaptat persoanelor cu dizabilităţi, precum şi dotarea cu aparatură profesională modernă de  fizioterapie, kinetoterapie, masaj şi ergoterapie.

Obiectivul general al proiectului este creşterea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi  instituţionalizate şi prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi, concomitent cu  dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viaţă independentă şi integrare în comunitate. De  noile servicii vor beneficia persoanele adulte cu dizabilităţi de pe raza judeţului Satu Mare, atât din  familii, cât şi din centrele rezidenţiale din cadrul DGASPC Satu Mare. AGERPRES