Conducerea Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Al. Obregia”, la sesizarea Directiei de Combatere a Crimei Organizate din IGP, precum si in urma a numeroase alte sesizari privind nereguli in practica medicala a Centrului de Sanatate Mintala 4, sectia toxicomani, a decis incetarea activitatii pe perioada determinata, incepand cu 1 noiembrie.

Scopul intreruperii activitatii il reprezinta reorganizarea serviciului, pentru a putea oferi servicii de mai buna calitate, in conformitate cu standardele internationale si pentru o mai buna protectie a comunitatii impotriva fenomenelor negative asociate consumului de droguri.

Pacientii aflati in evidenta centrului la momentul acestei decizii vor fi scosi treptat de pe tratament pentru a preintampina manifestarile adverse sau, la cerere, vor fi reorientati spre alte servicii cu profil similar. Centrul isi va relua activitatea la jumatatea anului viitor, timp in care se vor elabora proceduri noi de primire, evaluare si monitorizare a tratamentului.

Prof. dr. Radu Mihailescu, managerul Spitalului „Prof. dr. Al. Obregia”, a declarat, pentru AGERPRES, ca problema este mai veche iar tratamentul ar trebui sa fie asociat si cu consiliere si reintegrare sociala pentru consumatorii de droguri. El a precizat ca in Bucuresti mai sunt cinci astfel de centre spre care consumatorii pot fi directionati.
In plus, in apropiere este o scoala iar parintii si profesorii au facut reclamatii in legatura cu comportamentul celor care veneau la centru, a adaugat prof. dr. Radu Mihailescu. AGERPRES