Centrul de recuperare al Spitalului de Pediatrie se va extinde cu finanţare europeană, valoarea investiţiei fiind de aproape 20 de milioane de lei, informează Primăria sibiană.
„În urmă cu 2 ani am extins spaţiile unităţii de primiri urgenţe ale acestui Spital, am modernizat ambulatoriile şi le-am dotat cu aparaturi de ultimă generaţie. Acum a venit rândul compartimentului de recuperare medicală, care funcţionează în clădirea Spitalului de pe str. Gh. Bariţiu, la Luther. Vom extinde spaţiul dedicat acestui compartiment prin amenajarea unei mansarde şi îl vom dota cu echipamente moderne”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.
Conducerea Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu a semnat pe 31 octombrie contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu”, realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu. Finanţarea nerambursabilă în valoare de 19,7 milioane de lei a fost obţinută în cadrul Programului Sănătate.
„Suntem foarte fericiţi că am reuşit să semnăm contractul pentru dezvoltarea Ambulatoriului de recuperare medicală deoarece, în ultimii ani, numărul pacienţilor care s-au adresat Spitalului Clinic de Pediatrie pentru servicii de recuperare medicală post-traumatică şi neurologică a fost în continuă creştere. Listele de aşteptare sunt extrem de lungi ajungând uneori până la 3-4 luni. Sperăm ca la finalul acestui proiect să acoperim mai mult şi mai bine aceste nevoi cu servicii, care vor fi gratuite pentru copii şi în concordanţă cu standardele moderne de recuperare medicală”, a precizat medicul Camelia Grigore, manager la Spitalul Clinic de Pediatrie.
Compartimentul de recuperare medicală situat la mansarda imobilului se va extinde în amenajarea unei suprafeţe de 170 de mp, neutilizată în prezent. Spaţiul va fi supus unor lucrări foarte ample care includ intervenţii la şarpantă, compartimentări, înlocuirea tâmplăriei, închiderea casei scărilor şi securizarea acestei împotriva incendiilor. Astfel vor rezulta 3 săli noi de kinetoterapie, o sală de electroterapie, cabinete, grupuri sanitare şi vestiare.
Prin acest proiect, centrul de recuperare extins, precum şi laboratorul de radiologie şi imagistică, laboratorul de analize şi cabinetul de stomatologie vor fi dotate cu aparaturi specifice. Se vor achiziţiona 14 echipamente, prin care un aparat RMN, un aparat de radiologie şi un sistem robotizat pentru recuperarea mersului.
Proiectul se va finaliza în luna februarie 2027. AGERPRES