centrofarm.jpgCentrofarm a devenit primul lant de farmacii care lanseaza serviciul e-Commerce in retailul farmaceutic din Romania.
Serviciul reprezinta un sistem de comenzi online care ofera posibilitatea de a accesa pe site-ul www.centrofarm.ro cea mai mare farmacie virtuala din tara, de unde oricine poate
comanda dintre cele 15.000 de produse comercializate.

Acest tip de comert electronic consta in vanzarea si cumpararea de produse si servicii. El este eficient si rapid, datorita Internetului, care a devenit in zilele noastre o necesitate. Pentru a face o comanda, cei interesati selecteaza dintr-un catalog produsele dorite, care sunt introduse intr-un cos virtual, apoi completeaza un scurt formular cu datele cumparatorului si trimit comanda online, direct de pe site sau de pe adresa de mail personala. Pentru a-i directiona pe cumparatori exista indicatii precise pe fiecare pagina, astfel incat comanda medicamentului se face in cateva minute, fara sa fie nevoie sa mai mergi la farmacie.

Pentru moment, sistemul functioneaza numai in Bucuresti, urmand ca dupa evaluare sa se extinda. Se pot cumpara produse care se elibereaza fara prescriptie medicala si produse cosmetice. Potrivit directorului general al Centrofarm, Dorin Catana, prin acest sistem se pot comanda si medicamente care se elibereaza pe baza de reteta, dar care se vor livra personal direct in farmacii. Comanda trebuie sa fie de minimum 20 lei iar livrarea se face deocamdata gratuit.

Acest sistem reprezinta o alternativa pentru persoanele foarte ocupate sau care, din cauza unor probleme de sanatate, nu se pot deplasa la farmacie. Este un important mijloc de informare, pentru ca pune la dispozitie date despre utilizarea eficienta a produselor farmaceutice si disponibilitatea acestora in farmacii. Totodata, ofera beneficii utilizatorilor fideli, care au card, respectiv, reduceri la produsele comandate sau oferte speciale, a subliniat Dorin Catana.