Noile tulpini de coronavirus care ar putea fi parțial rezistente la apărarea anticorpilor i-au determinat pe oamenii de știință să cerceteze mai aprofundat alte căi de-a obține răspunsuri imune care protejează împotriva acestora. Speranțele vin de la celulele T – un grup de celule imune care pot viza și distruge celulele infectate cu virus – care ar putea oferi o anumită imunitate la COVID-19.

Celule limfocitare T ar putea ajuta la menținerea imunității de durată. „Știm că anticorpii sunt probabil mai puțin eficienți, dar poate celulele T ne pot salva”, a declarat Daina Graybosch, specialist în biotehnologie din New York City.

Alături de anticorpi, sistemul imunitar produce un batalion de celule T care pot viza virusurile. Unele dintre acestea, cunoscute sub numele de celule T ucigașe (sau celule T CD8 +), caută și distrug celulele infectate cu virusul. Altele, numite celule T helper (sau celule T CD4 +) sunt importante pentru diferite funcții imune, inclusiv stimularea producției de anticorpi și celule T ucigașe.

 

 

Materialul integral pe www.360medical.ro