paturi de spital.jpgCele 11 unităţi spitaliceşti din judeţul Arad îşi vor reduce numărul de paturi de la 2.303 la 2.105, ceea ce reprezintă 4,6 paturi la o mie de locuitori, înainte ca spitalele să intre în subordinea autorităţilor publice locale, conform dispoziţiei Ministerului Sănătăţii.

„Cele mai multe paturi vor fi reduse la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – 65 de paturi, de la 797 la 732, în timp ce vor fi desfiinţate de la Spitalul Clinic Municipal Arad 41 de paturi, de la 270 la 230, de la Spitalul Gurahonţ – 20 de paturi, de la 61 la 41, şi de la Spitalul de Boli Cronice Sebiş – 14 paturi, de la 100 la 86, managerii acestor unităţi având obligaţia să aplice aceste măsuri imediat, cu normarea personalului în consecinţă, începând de marţi”, a declarat dr. Dana Negru, director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Potrivit sursei citate, predarea se va face după reducerea numărului de paturi, finalizarea protocoalelor conform Ordinului M.S. nr 910/2010 şi fără datoriile existente la 30 martie, Direcţia de Sănătate Publică Arad trebuind să încheie controalele de audit şi RUNOS ale acestor unităţi, la data de 25 iunie, finalizarea transferului celor spitalelor arădene fiind prevăzută pentru data de 1 iulie. „Autorităţile publice locale vor mai trebui să rezolve situaţia imobilelor în care funcţionează cele 11 spitale arădene, şapte dintre acestea fiind situate în imobile retrocedate, şase dintre clădirile acestora fiind revendicate şi aflate în litigiu, 14 dintre clădirile în care funcţionează spitalele aparţinând Domeniului Public”, a adăugat dr. Dana Negru, director coordonator al DSP Arad. AGERPRES