Mulți oameni asociază bolile de inimă cu simptome evidente, cum ar fi durerea toracică. Dar există unele conexiuni nu atât de evidente, cum ar fi picioarele umflate sau sângerarea gingiilor, care ar trebui să conducă, de asemenea, la o verificare a stării de sănătate a inimii dumneavoastră.

Clasicele avertismente pentru un atac de cord sunt familiare tuturor celor care au urmărit drame medicale la televizor. Pacientul, de obicei un bărbat mai în vârstă, începe să respire șuierător și să gâfâie. Apoi își strânge pieptul, se clatină și în final se prăbușește. În viața reală, semnele și simptomele bolilor de inimă sunt mult mai variate și mai subtile.

Semne versus simptome ale bolilor de inimă

Simptomele bolilor de inimă reprezintă ceva ce simțiți sau experimentați, în timp ce medicul dumneavoastră poate vedea sau recunoaște semne specifice ale bolilor de inimă. Simptomele evidente ale bolilor de inimă includ dificultăți de respirație și dureri în piept. Dar medicul dumneavoastră va căuta și semne comune ale bolilor de inimă în timpul unei examinări sau într-un interviu cu pacientul.

 

 

Materialul integral pe platforma specializata Cardiologiemoderna.ro