Această legătură este o triplă amenințare pentru sănătate cu care se confruntă zeci de milioane de oameni, dar puțini se gândesc la asta până când devin forțați să o facă.

Chiar și atunci, interacțiunea dintre diabet, hipertensiune arterială și boli de rinichi poate fi o provocare greu de asimilat pentru oameni. Dar medicii spun că a avea capacitatea de a înțelege importanța acestei interacțiuni este cheia pentru oricine dorește să-și reducă riscul, pentru oricine care întrunește deja aceste condiții medicale sau pentru oricine care dorește să ajute un membru al familiei aflat în situația dată.

Aceste informații, de asemenea, sunt deosebit de important pentru persoanele care ar putea beneficia de noi medicamente – dar se confruntă cu piedici care le încetinesc în utilizarea lor.

Peste 34 de milioane de persoane, sau 10,5% din populația SUA, au diabet, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Majoritatea cazurilor sunt de diabet tip 2. Când o persoană are diabet, pancreasul acesteia nu poate produce sau utiliza insulina așa cum ar trebui. Acest lucru determină creșterea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce duce la diverse complicații în tot corpul.

 

 

Materialul integral pe platforma specializata CardiologieModerna.ro