Doctorul american David I. Levy, specialist de top în tratamentul accidentelor cerebrale, îşi va lansa, în premieră naţională, în 28 octombrie, la Oradea, cartea „Materie cenuşie”, tradusă la Editura Scriptum din Oradea, a declarat Marinela Murg, director executiv al Fundaţiei Hospice Emanuel, organizator al evenimentului.

Renumitul neurochirurg va participa a doua zi la o prelegere sub genericul „Spiritualitate, empatie şi fericire în practica medicală şi în viaţă”. „Traducerea şi lansarea acestei lucrări de mare performanţă este o premieră nu numai pentru ţara noastră, ci şi pe plan european. Ştim că mai există doar o singură editură din Franţa care lucrează la traducerea acesteia în limba franceză. Am putea să spunem că va fi un eveniment de marcă”, a declarat Marinela Murg.

Dr. David I. Levy practică neurochirurgia şi este profesor la Universitatea California, în San Diego. A publicat zeci de articole în mai multe jurnale de specialitate, iar în 2011 a scris cartea „Gray Matter” (Ed. Tyndale), tradusă de curând şi în limba română cu titlul „Materie Cenuşie”.

D. David I. Levy a fost inclus în topul chirurgilor din Statele Unite ale Americii în anii 2010, 2011, 2012, 2013. El a fost invitat special în România pentru a fi prezent la lansarea cărţii sale la Oradea, precedată, în week-end, de participarea sa la Conferinţa Asociaţiei Naţionale de Îngrijiri Paleative de la Timişoara, unde va susţine câteva prelegeri.
„Când vorbim de îngrijire paleativă, noi ne referim la abordarea holistică a pacientului, cu toate nevoile pe care le are, nu doar cele medicale, ci şi în plan psiho-emoţional şi spiritual. Iar Dr. Levy, inclusiv în cartea ‘Materie cenuşie’, recunoaşte acestei nevoi şi le abordează ştiinţific”, a mai precizat Marinela Murg.

Organizatorii evenimentelor sunt Fundaţia Hospice Emanuel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, Centrul de Cercetări în Medicină de Înaltă Performanţă – Facultatea de Medicină şi Farmacie, din Universitatea Oradea, Fundaţia pentru Sănătate Bihor, Filarmonica de Stat Oradea, Editura Scriptum şi Fundaţia Comunitară Oradea, alături de mai mulţi sponsori. AGERPRES