Carmen Dorobat: “Încă mai călcăm pe un teren șubred”; Noi simptome descoperite

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a vorbit despre COVID-19 și despre simptomele pe care le-au descoperit.

O echipă de medici de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași a făcut două studii importante pe pacienții infectați cu COVID-19, din care rezultă și alte simptome ale infecției cu virusul ucigaș, pe lângă cele deja cunoscute pe care am putea avea tentația de a le neglija.

“La Iași a avut loc, în urmă cu două săptămâni, prima conferință națională pe tema noului coronavirus, ținută evident online, și s-au prezentat mai multe studii, printre care și legate de simptomatologie. La Iași, până în momentul de față, am îngrijit un număr semnificativ de oameni, peste 1.300 de pacienți confirmați și am putut trage concluzia. Dintre aceste studii, ne-au atras atenția unele simptome mai rare față de cele cu care eram obișnuiți, adică simptomele respiratorii sau pierderea gustului și a mirosului. Este vorba de fenomene digestive ca dureri abdominale, senzație de greață, vărsături. De asemenea, lipsa poftei de mâncare, pe toată perioada acută a bolii, astfel încât, la un moment dat, când revine pofta de mâncare este un semn bun că evoluția este favorabilă.

 

 

Materialul integral pe www.dcnews.ro