Medicii de la Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures au anuntat ca au solicitat conducerii spitalului infiintarea unei linii de garda de urgenta pentru infarctul miocardic, intrucat cadrele medicale au ajuns sa faca voluntariat in aceste cazuri.

„Avem in continuare nevoie de linia de garda de urgenta pentru infarctul miocardic. Este cea mai grava boala din cardiologie, pentru ca se moare pe moment si se moare in procent mare. Si daca nu rezolvi cum trebuie, asa cum se recomanda peste tot in lume, prin angioplastie coronariana in timp util. In prezent, dupa patru ani de activitate pe baza de voluntariat din partea profesorului Benedek si a colectivului, medici si asistente, infarctul miocardic acut se trateaza voluntar de noi in acest spital judetean” – a aratat doctorul Monica Chitu.

Ea a precizat ca este absolut necesar sa existe fonduri pentru tratarea infarctului, sa fie spatii de cazare pentru bolnavi si personal retribuit si inclus intr-o forma de organizare care sa permita ca atunci cand este nevoie echipa de urgenta sa fie la spital.

„Inca sunt probleme care nu s-au rezolvat, speram sa se rezolve in al 12-lea ceas, pentru ca bolnavul cu infarct miocardic, in Targu Mures, intr-un loc in care toate aceste noi metode se aplica – la noi in clinica se face fiecare tratament interventional care se face in lume -, sa aiba dreptul sa beneficieze de acestea”, a spus dr. Monica Chitu.

Seful Clinicii de Cardiologie, dr. Imre Benedek, a precizat, la randul sau, ca cei sapte angajati ai clinicii fac servicii de urgenta fara a fi platiti. „Inainte de masa lucram si dupa masa vin urgente, prin cunostinte, prin SMURD. Aducem doctorii si asistentele de acasa, pe banii lor, si rezolva cazul. Nu consider normal ca asistentele si medicii tineri sa nu primeasca bani pentru munca prestata, sa stea la raze si sa nu incaseze sporuri si sa nu le fie recunoscut meritul. Obtinem rezultate si nu suntem intrebati daca am dori sa intram intr-o formula de garda oficiala, platita si sa te simti bagat in seama. Nu este oficializat acest serviciu de urgenta si cadrele vin noaptea pe banii lor, la indemnul meu” – a spus Benedek.