Psihologii voluntari ai Asociației Enable Emotions continuă drumul prin țară cu Caravana Terapeutică, un cabinet terapeutic mobil, al cărui scop este să promoveze importanța psihoterapiei pentru o viață sănătoasă și împlinită.

În parteneriat cu Mall Coresi și Asociația ALUZIVA, în weekendul 22 – 23 octombrie 2022, între orele 10:30 – 19:00, Caravana Terapeutică se va afla în Brașov, în Parcarea Mall Coresi Brașov – lângă stația de încărcare electrică. Psihologii și psihoterapeuții Caravanei invită, fără a fi necesară o înscriere prealabilă sau programare, orice persoană interesată să afle mai multe despre psihoterapie, cum arată și ce se întâmplă într-un cabinet de terapie, să afle concepte generale din psihologie, dar și lucruri noi despre sine prin aplicarea și interpretarea unor chestionare despre scenariul de viață.

Cei care doresc să dea file de poveste mai departe sunt așteptați să aducă o carte, în stare bună și de actualitate, pentru copii cu vârste între 4 și 18 ani. Toate cărțile strânse vor fi folosite de către Asociația ALUZIVA pentru a dota biblioteci sociale în medii vulnerabile (școli din mediul rural, centre sociale pentru copii, spitale, grădinițe etc.), în proiectul “Dăruieşte o lume de basm”.

Am pornit la drum în orașe din toată țara pentru a facilita întâlnirea oamenilor cu ei, cu starea lor de bine și mai ales pentru a transmite un mesaj simplu: dacă mergi la psiholog nu înseamnă că ești nebun. Noi, psihologii voluntari ai Caravanei Terapeutice, vă așteptăm la Brașov pe 22 și 23 octombrie pentru un gând bun, o discuție cu suflet, informație despre psihologie și nu numai. Veniți cu inima deschisă și, dacă doriți, cu o carte care va fi donată bibliotecilor din țară.” – Alexandru Bușilă, fondator Asociația Enable Emotions și psihoterapeut.

Am fost interesată de psihologie și dezvoltare personală încă din adolescență. Am avut propria călătorie de autodescoperire prin cărți, oameni, documentare, experiențe spirituale, până în punctul în care mi-am dat seama că, deși am acumulat foarte multe informații, nu știu cum să le folosesc să nu mai las traumele copilăriei să îmi afecteze viața în prezent. Așa am ajuns să cad într-o depresie cruntă și, la 32 de ani, să pășesc prima dată în cabinetul unui terapeut. Am evoluat cât n-am putut singură ani de zile și mi-am schimbat viața cum nu credeam că e posibil, după nici doi ani de terapie. De atunci, recomand psihoterapia și vorbesc despre beneficiile ei de câte ori am ocazia. Foarte mulți oameni suferă în liniște pentru că le este rușine să vorbească despre sănătatea lor mintală, așa că una dintre misiunile mele acum, prin Asociația ALUZIVA, este să promovez psihoterapia, să o demitizez și să susțin activ alte proiecte și ONG-uri de mental health din România.” – Aluziva, președinte Asociația ALUZIVA.

Context

Foarte multe persoane luptă cu cel puțin o problemă emoțională (divorț, despărțire, stimă de sine scăzută, pierderea locului de muncă, gelozie, furie, deces, imposibilitatea găsirii unui sens al vieții etc.). Conform statisticilor OMS, aproximativ 2 milioane de români suferă de depresie, fără a include cazurile care nu au fost încă diagnosticate. La nivel mondial, în 2020, depresia a fost prima cauză de incapacitate de muncă, fără să luăm în calcul ceea ce pandemia a generat în rândul oamenilor la nivel global. În aceste condiții foarte mulți români ezită să apeleze la serviciile unui psihoterapeut. Lăsând la o parte toate clișeele generate de filme, seriale și bancuri, în cabinetul unui psihoterapeut te așteaptă o întâlnire cu tine, întrucât vei trece printr-un proces de transformare pozitivă.