Cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Louis, Pennsylvania și Universitatea Northwestern, prezintă un nou obiectiv pentru tratamentul diabetului de tip 2.
În acest moment, diabetul de tip 2 este de 24 de ori mai răspândit decât cel de tip 1. Creșterea ratelor de obezitate și incidența diabetului de tip 2 sunt corelate și necesită noi abordări, potrivit cercetătorilor.
„Toate terapiile actuale pentru diabetul de tip 2 urmăresc în primul rând scăderea glicemiei. Deci, tratează un simptom, la fel ca tratarea gripei prin scăderea febrei. Avem nevoie de o nouă descoperire”, spune Benjamin Renquist, profesor la Universitatea din Arizona.
Prof. Renquist își propune să cerceteze bolile legate de obezitate, petrecând ultimii 9 ani lucrând pentru a înțelege mai bine corelația dintre obezitate, bolile hepatice și diabet, iar în special modul în care ficatul afectează sensibilitatea la insulină.
„Obezitatea este cunoscută ca fiind o cauză a diabetului de tip 2 și, se știe de mult timp, căci cantitatea de grăsime din ficat crește odată cu evoluția obezității. Pe măsură ce cantitatea de grăsime crește în ficat, crește incidența diabetulu”, atenționează Prof. Renquist.
Continuarea materialului pe platforma specializată Rodiabet.ro