Campanie de informare pentru pacienți, lansată de europarlamentarul Cristian Bușoi

busoi_campanie.jpgO campanie de informare cu privire la drepturile pacienților a fost lansată miercuri în Capitală de prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi. “Pacientul trebuie să fie în centrul sistemului de sănătate din România. Din păcate în România multe dintre drepturile pacienților nu sunt respectate, așa cum de foarte multe ori pacienții nu-și cunosc cele mai elementare drepturi. De aceea am decis să lansez o campanie de informare. Îmi doresc ca pacienții să știe care le sunt drepturile atunci când merg la medicul de familie, spital, farmacie, când au nevoie de un tratament la domiciliu sau străinătate și în ceea ce privește cardul de sănătate sau cel european”, a spus Bușoi.

El a arătat că pentru campania de informare a fost lansat un call center la care răspund voluntari sfătuiți de 14 medici din PNL și site-ul www.drepturilepacienților.info. Bușoi a mai spus că vor exista în București și câteva puncte de informare începând din a doua parte a lunii august.

Liberalul a precizat că la call center se pot primi sfaturi, cu excepția celor legate de medicamente, medici și spitale, și sesizări cu privire la sistemul medical și că în baza acestora el transmite scrisori către furnizorii de servicii medicale. Bușoi a afirmat că dreptul la informare este cel mai încălcat drept în România.

El a explicat că nu a implementat proiectul privind campania de informare în timpul mandatului său la conducerea CNAS, deoarece a fost un mandat scurt, motiv pentru care s-a concentrat pe proiectul cardului de sănătate și cel privind crearea unei direcții de control antifraudă. De asemenea, el a motivat că trebuia să existe o inițiativă legislativă în acest caz și că CNAS nu are drept de inițiativă legislativă.

Cristian Bușoi s-a înscris în cursa internă a PNL pentru candidatura la Primăria Capitalei. AGERPRES