Asociația SAMAS vă invită la conferința anuală MATERNOPEDIA, dedicată cadrelor medicale din domeniul perinatal.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Societatea Română de Medicină Preventivă și va avea loc în zilele de 16 și 17 mai, între orele 13:00-19:00, la Hotel Capital Plaza din București, permițând și participarea online. Conferința este creditată cu puncte EMC, iar biletele pot fi achiziționate de AICI.

Inovații pentru sănătatea mamei și a copilului 

Anul acesta, tema centrală a conferinței MATERNOPEDIA, la care publicația „Viața Medicală” este partener media, o reprezintă inovațiile pentru sănătatea mamei și a copilului. Mijloacele moderne de instruire medicală în sănătatea mamei și a nou-născutului, precum și implicațiile pedagogice, etice și profesionale legate de folosirea noilor tehnologii vor fi câteva dintre subiectele abordate la MATERNOPEDIA 2024, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Conferința se bucură de prezența unor invitați de renume din țară și străinătate.

Prof. Lior Wolff (Universitatea Tel Aviv) va prezenta Sistemul de autoecografie de sarcină la domiciliu cu tehnologia smart phone, Corina Croitoru (președinte și membru fondator ARNIS – Asociația Română pentru Nou-născuții Îndelung Spitalizați) va vorbi despre Navigatorul de pacienți pentru copiii îndelung spitalizați.

Terapia laser în complicațiile specifice sarcinilor gemelare va fi subiectul propus la MATERNOPEDIA de dr. Ana Maria Vayna (medic primar obstetrică-ginecologie). Iar Aplicațiile Inteligenței Artificiale în medicină vor fi prezentate de dr. Ion Petrovai (profesor asociat Universitatea Babeș Bolyai, Cluj Napoca).

Alte câteva subiecte de pe agenda MATERNOPEDIA 2024, extrem de interesante, sunt:

  • Extinderea screeningului neonatal în România pentru depistarea erorilor genetice de metabolism;
  • Stadiul actual al cercetărilor și proiectelor experimentale, precum și obstacolele pentru care este dificil de replicat gestația în uterul artificial;
  • Implementarea primului triaj cu AI în serviciul telefonic gratuit; Medicina femicentristă;
  • Testele nutrigenetice la copii.

Participanții la conferință vor afla și despre Impactul dezinformării asupra deciziilor medicale, în cadrul workshopului susținut de Mădălina Voinea, coordonator programe de combatere a dezinformării, Expert Forum.

Programul complet al conferinței MATERNOPEDIA 2024 este disponibil AICI, iar bilete se pot achiziționa accesând acest LINK

Evenimentul este moderat de Ana Măiță, consilier pentru drepturile mamelor.

Vă reamintim că MATERNOPEDIA 2024 este un eveniment organizat de Asociația SAMAS, în parteneriat cu Societatea Română de Medicină Preventivă și în colaborare cu Pacientul 2.0 și Hotel Capital Plaza. Printre partenerii media se află și „Viața Medicală”.