spitalul-de-boli-infectioase-victor-babes-din-timisoaraSpitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a primit în acest an o suplimentare de aproape trei milioane de lei din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş pentru servicii medicale spitaliceşti, cu peste un milion de lei mai mult decât anul trecut.

”Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ Timişoara a primit prin contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş un buget pentru servicii medicale spitaliceşti pe anul majorat cu 2.859.566 de lei. Astfel, spitalul beneficiază în acest an de un buget mai mare cu peste 1.000.000 de lei, comparativ cu precedentul’‘, arată dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului ”Victor Babeş” Timişoara.

La începutul anului, Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” intrase ”în faliment”, având datorii către furnizori. ”Spitalul şi CJAS s-au întâlnit de urgenţă, în încercarea de a găsi o soluţie la problemele unităţii medicale, care a anunţat că ‘a intrat în faliment’, pentru că are datorii de aproape 2,4 milioane de lei la furnizori. Medicul Voichiţa Lăzureanu, managerul spitalului, declara că de astăzi (28 aprilie, n.r.) ‘sunt puşi în situaţia de a sista activitatea medicală, urmând să fie rezolvate doar urgenţele medicale'”, arăta CJAS Timiş, într-un comunicat remis în luna aprilie. AGERPRES