Bugetul Ministerului Apararii (MAp) va fi suplimentat cu 50 milioane lei pentru achizitionarea de aparatura medicala si renovarea a doua unitati medicale militare, potrivit unei Hotarari de Guvern.
Cele doua unitati pentru renovarea carora s-au alocat fondurile sunt Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucuresti si Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Iacob Czihac” din Iasi, aflate in stare avansata de degradare.

Fondurile vor fi utilizate si pentru amenajarea de urgenta a fatadei pavilionului A din Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Iacob Czihac” din Iasi, care este declarata monument istoric.

Sectiile aflate in organigrama Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucuresti, inclusiv spatiile auxiliare, au tehnica si echipamente cu o uzura fizica si morala avansata, cu durata de serviciu depasita si o vechime de peste 20 de ani.

Banii vor fi acordati, de asemenea, pentru asigurarea, pana la sfarsitul anului 2007, a drepturilor cuvenite personalului din aceste unitati sanitare.
Suplimentarea destinata MAp se va face din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.