spital_mavromati_bt.jpgBugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a fost majorat prin contractul încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, a anunţat, miercuri, preşedintele CJAS, Costel Lupaşcu. Potrivit acestuia, cea mai mare unitate medicală din judeţ va beneficia lunar de un buget mai mare cu 800.000 de lei faţă de anul precedent.

„Colegii mei de la Bucureşti din cadrul Ministerul Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au înţeles necesitatea suplimentării fondurilor pentru sănătatea botoşăneană şi împreună am hotărât creşterea tarifului pe caz rezolvat. Acest lucru înseamnă mai mulţi bani pentru sănătatea judeţului şi tratamente mai bune pentru pacienţi”, a afirmat Lupaşcu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati va primi, lunar, din bugetul CNAS o sumă de 7,8 milioane de lei, ceea ce reprezintă o majorare cu 12% a bugetului de anul trecut.

Şeful CJAS susţine că obiectivul său este, pe lângă calitatea actului medical, menţinerea medicilor în sistemul sanitar din Botoşani. „Este important să ne păstrăm medicii şi toate cadrele medicale în judeţ şi să oferim condiţii decente pentru pacienţi. Eu, ca preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani, am în vedere creşterea încrederii cetăţenilor în sistemul de sănătate, prin oferirea accesului civilizat la serviciile medicale de care au nevoie”, a precizat preşedintele CJAS. AGERPRES