O echipă de medici a efectuat, miercuri, prima operaţie pe cord deschis în cadrul secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, astfel că pacienţii vor putea beneficia de tratament cardiovascular atât intervenţional, cât şi chirurgical într-o singură unitate medicală.

Operaţia a durat aproximativ 4 ore, timp în care s-a desfăşurat şi pregătirea preoperatorie a pacientului de 35 ani, din municipiul Sfântu Gheorghe.

Echipa operatorie a fost formată din 12 persoane şi condusă de medicul Sorin Balos.

Conform unui comunicat remis joi AGERPRES de conducerea SCJU Braşov, chirurgii cardiovasculari au, în prezent, la dispoziţie aparatură de înaltă performanţă necesară chirurgiei cardiace, în valoare de 1 milion de euro, investiţie realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean, în toamna anului trecut.

Totodată, a fost angajată o echipă de chirurgi cardiovasculari, anestezişti, asistenţi de chirurgie cardiacă şi de terapie intensivă specializaţi pe îngrijirea bolnavului operat pe cord deschis şi un tehnician specializat pe circulaţie extracorporeală şi a fost amenajată, în blocul operator, o sală de operaţie dedicată chirurgiei cardiace.

„SCJU Braşov va asigura, de astăzi înainte, şi tratamentul bolilor cardiace cu indicaţie terapeutică chirurgicală, boli pentru care pacienţii erau îndrumaţi anterior spre alte centre de excelenţă”, se arată în comunicatul citat. AGERPRES