Soma Clinic by NORD a găzduit în 20 iunie un eveniment exclusivist, organizat sub umbrela Programului „Mereu TU”. Evenimentul a oferit invitatelor ocazia de a descoperi din secretele tratamentelor estetice moderne și inovatoare, într-o atmosferă elegantă și discretă.

Cel de-al 2-lea cocktail din cadrul Programului Mereu TU, cu titlul „De ce mi-e frică de botox?”, a abordat temerile comune din jurul acestui tip de tratament. Dr. Nicoleta Ferariu, medic specialist Chirurgie plastică, Estetică și Microchirurgie reconstructivă și gazda evenimentului, a răspuns la întrebările frecvente și a clarificat temerile legate de acest tip de tratament.

De ce mi-e frică de botox?

„Răspunsul este că mi-e frică de durere, de ace, de rezultate care nu sunt naturale, mi-e frică de aspectul înghețat, de complicațiile botoxului”, a explicat Dr. Nico Ferariu în deschiderea evenimentului.

În întâmpinarea temerilor legate de durere, Dr. Ferariu a explicat că în cazul tratamentelor cu botox se folosește cel mai subțire ac existent pe piață pentru un tratament injectabil, disconfortul fiind minim: „La injectare se simt niște înțepături ca o «pișcătură de albină». Atunci când intră substanța, aceasta este un pic usturătoare, dar  foarte, foarte subtil.”

Pentru cei anxioși în privința durerii, Dr. Ferariu a dezvăluit că folosește și o cremă anestezică cu cea mai mare concentrație de anestezic topic, care nu a cauzat niciun caz de alergie în cei șapte ani de utilizare: „Pentru cei anxioși aplic o cremă anestezică fabuloasă, care este produsă de cel mai mare producător de produse estetice de la Seul, care are cea mai mare concentrație de anestezic topic. Cu aceasta cremă, în 7 ani, nu am avut niciun caz de alergie. Există și varianta de cremă hipoalergenică, pentru pacientele care au predispoziție pentru alergii.”

În ce privește posibilele complicații, Dr. Ferariu a subliniat importanța respectării recomandărilor post-tratament, pentru evitarea acestora. Ea a menționat că orice efect nedorit este de obicei rezultatul nerespectării indicațiilor post-tratament: „Dacă se întâmplă ceva ce nu este de dorit, asta se întâmplă fiindcă tot ceea ce ți se spune să nu faci după tratamentul cu botox, exact aia faci: să nu iei antiinflamator, să nu mergi la saună, la plajă, să nu faci sport intens s.a.”

Teama de rezultate care nu sunt naturale a fost preîntâmpinată de Dr. Ferariu, precizând că dacă avem o comunicare bună cu medicul nostru, efectele subtile, care mimează naturalul, sunt perfect realizabile: „Îmi rog mereu pacientele să facă mișcări de mimică, să înțeleg exact care sunt punctele unde trebuie să administrăm soluția, astfel încât rezultatul să fie unul uniform, un rezultat care mimează cât mai mult aspectul natural, fără să obținem acel efect de înghețare.”

O seară elegantă, presărată cu sfaturi prețioase de beauty

Evenimentul a oferit participanților și ocazia de a explora noul sediu al Soma Clinic by NORD, situat într-un spațiu cald și prietenos. Botox & Fillers Cocktail Party a oferit de asemenea participanților ocazia să învețe despre beneficiile și siguranța tratamentelor estetice, direct de la experți. Atmosfera discretă și prietenoasă a evenimentului a permis o explorare autentică a frumuseții autentice și a trăsăturilor personale ale fiecărei invitate.

Cocktailul „De ce mi-e frică de botox?” este parte a Programului „Mereu TU” , inițiat de Soma Clinic by NORD. Partener implementare: Oameni și Companii. Partener promovare: EventsMax.ro.

Soma Clinic by NORD  se angajează să ofere fiecărui pacient o experiență unică, menită să sublinieze trăsăturile personale și să îmbunătățească calitatea vieții. Aceasta funcționează la etajul al 2-lea al Clădirii NORD Docenților (Str. Docenților, Nr. 12A, Sector 1, București).

NORD-Grupul Medical Provita este un grup de centre medicale de excelență din București. În decembrie 2023, a fost inaugurat în zona Pipera din București, noul spital construit de Grupul Nord (anterior cunoscut sub numele de Provita). Grupul NORD mai deține un spital în Capitală, unul în Pitești, mai multe centre și laboratoare medicale, dar şi o clinică în Suceava.