Bolnavii de cancer beneficiază, începând din această săptămână, de soluţii citostatice preparate în farmacia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, după ce aceasta a fost dotată cu un aparat performant, care a costat peste 150.000 de lei.

„Farmacia cu circuit închis pentru prepararea soluţiilor citostatice din cadrul SCJU Sibiu a devenit funcţională în această săptămână, odată cu dotarea acesteia cu un aparat performant: un izolator cu presiune negativă Laminar – C – 1,2 pentru prepararea citostaticelor. Valoarea aparatului se ridică la 157.794 lei cu TVA inclus, banii provenind din fondurile proprii ale spitalului”, se arată în comunicatul SCJU Sibiu.

Pentru renovarea şi dotarea farmaciei oncologice s-au cheltuit în total 280.000 de lei. „Organizarea acestui punct farmaceutic a fost deosebit de importată pentru ca spitalul să deruleze programul naţional de oncologie şi să asigure tratamentul specific bolnavilor cu afecţiuni oncologice cu soluţii citostatice. Practic, un astfel de punct farmaceutic nu poate lipsi din cadrul unei instituţii sanitare de mărimea şi importanţa spitalului judeţean din Sibiu şi ne bucurăm pentru că am găsit soluţiile pentru alocarea de spaţii, pentru modernizarea acestora şi dotarea cu ceea ce este necesar astfel încât activitatea să se deruleze în siguranţă deplină şi bineînţeles soluţiile financiare, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu”, a declarat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Cornel Benchea. AGERPRES