Editura All a publicat in colectia “Carte de Medicina” volumul “Biofizica si imagistica medicala pentru asistenti medicali” – Suport de curs, de Hary Harlauanu. Volumul are 120 de pagini si poate fi comandat aici, la pretul de 25 de lei.

Volumul „Biofizica si imagistica medicala pentru asistenti medicali” este destinat elevilor scolilor sanitare postliceale si personalului mediu din sistemul sanitar.

Biofizica este o stiinta cu caracter interdisciplinar care studiaza procesele si fenomenele dintr-un organism viu si stabileste legi intre diferite marimi fizice, interferand cu biologia, fizica, chimia si matematica. Lucrarea de fata ajuta la fixarea si aprofundarea notiunilor de baza din domeniul biofizicii, favorizand intelegerea unor procese fiziologice si farmacologie din organismul uman. Mai mult decat atat, cititorii vor asimila cunostintele generale si vor deprinde calitatile de care au nevoie in cadrul activitatii practice de masurare, control si verificare in laborator. Vor invata cum sa lucreze cu o serie de aparate si vor fi la curent cu erorile care pot sa apara in timpul pregatirii probelor.

Din cuprins mentionam capitolele: Biofizica celulara; Biofizica sistemelor complexe; Bazele fizice ale imagisticii medicale; Tehnici radiologice speciale; Aparatura radiologica; Radiodiagnostic si radioterapie; Pregatirea pacientilor pentru explorarea radiologica.