Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat, în cadrul unei eveniment organizat online de Colegiul Medicilor România, că soluţia pentru o viaţă „aproape normală” în 2021 „stă” în vaccinarea împotriva COVID-19.

„M-am vaccinat, pentru că sunt sigură că soluţia pentru o viaţă altfel sau o viaţă aproape normală a anului 2021 stă în vaccinare”, a precizat Mahler, medic pneumolog. Potrivit acesteia, vaccinarea este o soluţie pentru a scădea numărul de pacienţi care vor avea nevoie de serviciile de pneumologie pe termen lung.

„Funcţia pulmonară a fost afectată şi la două luni din momentul în care au fost declaraţi vindecaţi de COVID. 30% din capacitatea pulmonară era pierdută. Cred că sunt doar câteva dintre motivele pentru care cred, ca medic pneumolog, că vaccinarea este o soluţie pentru a scădea numărul de pacienţi care vor avea nevoie de serviciile de pneumologie pe termen lung, pacienţi cronici”, a explicat Beatrice Mahler.

În opinia sa, vaccinarea oferă soluţia pentru păstrarea sănătoasă a plămânilor în cazul unei potenţiale infecţii cu virusul SARS-CoV-2. AGERPRES