coridor spital.jpgTrei din cele şase spitale de pe raza judeţului Vrancea vor primi fonduri pentru plata arieratelor, în urma rectificării bugetare prin care s-au alocat bani Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Unităţile sanitare care vor primi fonduri sunt Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focşani, Spitalul Municipal Adjud şi Spitalul Orăşenesc Panciu.

„Fondurile alocate Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea au fost suplimentate, pentru spitalele din judeţ, cu 23.124.540 lei, astfel încât să se plătească datoriile acestora, înregistrate peste termenul de scadenţă şi neachitate până la data de 30 iunie 2010, în ordinea cronologică a înregistrării lor”, a declarat, marţi, Iustina Micu, purtătorul de cuvânt al CJAS Vrancea.

Cea mai mare sumă va fi primită de Spitalul Judeţean, în conturile acestuia urmând să intre 16.716.000 lei. Spitalul municipal Adjud are un număr total de obligaţii de plată de 6.180.000 lei, iar Spitalul Orăşenesc Panciu – 228.000 lei.
„Banii nu o să ajungă, pentru că ele acoperă doar datoriile până pe 30 iunie, dar de atunci au mai intervenit cheltuieli”, a afirmat, la rândul său, Nicolae Moise, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focşani. AGERPRES