spital valcea.jpgConsiliul Judeţean Vâlcea a accesat fonduri europene, în valoare de 71 de milioane lei, pentru reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă.

„După mai multe eforturi şi un lobby susţinut, am reuşit să accesăm 710 miliarde de lei vechi (71 de milioane de lei) necesari pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cea mai mare unitate sanitară din judeţ. Este un rezultat bun dacă ne gândim că limita maximă a unui grant pe această temă se ridică undeva 810 miliarde de lei”, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Câlea.

Banii vor fi folosiţi pentru lucrări de mansardare, pentru termoizolaţie, pentru utilităţi – apă, canalizare, energie termică, electrică, instalaţii de incendiu -, pentru schimbarea tencuielilor şi pentru structura de rezistenţă. Potrivit lui Ion Câlea, cel mai important aspect al acestei reabilitări priveşte dotarea fiecărui salon cu un grup sanitar.

„Conform standardelor europene, fiecare salon va avea un grup sanitar. Aici am întâmpinat discuţii cu conducerea actuală a spitalului, care a spus că prin dotarea saloanelor cu un grup sanitar se va reduce numărul de paturi. Am găsit şi aici soluţii. Prin mansardare se vor câştiga vreo 85 de noi paturi. Totodată, vrem să supraetajăm policlinica veche şi acolo vom identifica noi spaţii de cazare pentru bolnavi”, a adăugat Ion Câlea. Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea este cea mai mare unitate sanitară din judeţ, având peste 1.500 de angajaţi şi un număr de 658 de paturi. De la 1 august a fost preluat de Consiliul Judeţean Vâlcea. AGERPRES